Ga naar hoofdinhoud

Ben Maher wint GCT in Londen

Zonet heeft de Brit Ben Maher met de elfjarige BWP-merrie Cella (v. Cento) de Longines Global Champions Tour of London gewonnen. Dat deed hij in een barragetijd van 30,58 seconden en was zo net een seconde sneller dan zijn landgenoot Nick Skelton.

Nick Skelton en Big Star (v. Quick Star) waren met hun tijd van 31,58 seconden niet goed genoeg voor de eerste plaats. De Duitser Christian Ahlmann en Taloubet Z (v. Galoubet A) pakten de derde plaats met een tijd van 31,86 seconden. Hiermee greep Ahlmann zeer nipt naast de tweede plaats.

De Brit William Funnell werd vierde met Billy Congo (v. Vechta) terwijl zijn landgenoot Scott Brash met Hello Sanctos (v. Quasimodo vd Molendreef) de topvijf afrondde.

Voor Nederland verschenen Gerco Schröder, Harrie Smolders, Maikel van der Vleuten, Jur Vrieling en Marc Houtzager aan de start. Schröder werd 20ste met London (v. Nabab de Reve) nadat hij vier strafpunten in de eerste ronde aangerekend kreeg. Smolders en Emerald overkwam hetzelfde; zij werden 23ste. Ook Van der Vleuten en VDL Groep Verd (v. Quidam de Revel) hadden vier strafpunten in de eerste ronde en werden 26ste. Jur Vrieling en VDL Bubalu (v. Baloubet du Rouet) kregen acht strafpunten in de eerste ronden en werden zo 32ste. Marc Houtzager eindigde met Sterrehof’s Tamino (v. Numero Uno) 37ste na 14 strafpunten in de eerste ronde.

Klik hier voor het volledige resultaat.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.