Ga naar hoofdinhoud

Schuttert en Cerona HS revancheren zich

Foto De Paardenkrant
Hoewel Hendrik-Jan Schuttert en Cerona HS (v. Celano) vorige week in de landenwedstrijd moeite haden om de balken te laten liggen, bleef de combinatie dit weekend geduchte concurrenten voor in één van de absolute klassiekers van de springsport, de Grote Prijs van Hickstead. In een tijd van 54,91 seconden snelde Schuttert naar de finish en pakte de hoofdprijs van 66.000 euro.

Aan de King George V Gold Cup wordt in de Britse springsport een vergelijkbare waarde toegekend als in de volbloedwereld aan het winnen van de Derby. Alle grote namen uit de geschiedenis van de mondiale springsport komen voor op de lijst van winnaars, zoals David Broom, Harvey Smith en John Whitaker.

“Dit is een schitterende overwinning en met afstand de mooiste ooit. Ik ben pas 22 jaar, sta aan het begin van mijn carrière en dan nu al een echte klassieker op mijn naam schrijven is echt ongelofelijk!”, aldus een beduusde Hendrik-Jan Schuttert.

Ludger Beerbaum volgde op plaats twee met Chiara (v. Contender) met een barragetijd van 55,27 seconden. Als derde eindigde de Franse Marie Hecart met Myself de Breve (v. Quidam de Revel).

Wout-Jan van der Schans had P-Pilot (v. Epilot) gezadeld.  Het duo liet acht strafpunten noteren en belandde op plaats 20.

Op zondagochtend legde Albert Zoer met Sam (v. Calvados) beslag op de tweede plaats in een internationaal springparcours met joker, terwijl op zaterdag Albert Voorn met Eurocommerce Lexington (v. Andiamo) na barrage vierde werd in een rubriek met hindernissen met een hoogte van 1.50 m.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.