Ga naar hoofdinhoud

Enzinca TN voert vierjarigen aan in GMB-finale

Enzinca TN Foto Jaquelien van Tartwijk
De GMB finale voor vierjarige springpaarden leverde in Drachten een overwinning op voor Ezinca TN (v. Canturano) die ook voor de finale aan de leiding ging de finale inging. “Het is een goed paard en ik wist dat we konden winnen” , aldus ruiter Zoï Snels.

En dat in bijzijn van fokker Herman Morsink uit Wierden die daarmee een dekking won van Ukato. “Nee ik weet nog niet hoe we die gaan gebruiken. We hebben de moeder van Ezinca, Zinca, nog en die is nu niet drachtig. We hebben hem als veulen al verkocht aan Team Nijhof net als een  veulen van Wallenstein uit Zinca.”  Jurylid Piet Raymakers jr. prees Ezinca vanwege zijn goede springmanieren en het fijn te rijden zijn. Uit de moederlijn van Ezinca komt ook Olinda (v. Voltaire) die onder Todd Minikus op 1.60m niveau sprong en de beroemde Authentic die onder Beezie Madden Olympisch brons won in Hong Kong. De KWPN hengst Haydn stamt ook uit de merrielijn.

In de finale werden de twaalf paarden met de meeste punten in de eerste ronde uitgenodigd voor de barrage. Die werd gewonnen door de competitieve Philippe Meier met de Westfaals geregistreerde Mai Tai (v. Ustinov x Lordanos) wat hem de tweede plek in de einduitslag opleverde. Esther Blekkink werd daarin derde met de vermogende Europe (v. Cantos) die ze samen met Frans Koster fokte.

Bron Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.