Ga naar hoofdinhoud

Kevin Staut wint warming-up parcours Wereldbekerfinale

De Fransman Kevin Staut won vanmorgen het warming-up parcours van de wereldbekerfinale in Lyon. In het 1.45m twee fasen parcours, noteerde hij een tijd van 31,64 seconden in de tweede fase met Oh d'Eole (v. Kannan).

Maikel van der Vleuten ging met VDL Groep Verdi NOP (v. Quidam de Revel) van start, maar besloot na acht hindernissen te stoppen. “Ik had van tevoren besloten dat als Verdi mij een goed gevoel zou geven ik na acht hindernissen zou stoppen. Waarom een paard dat in topvorm is, zo voelde Verdi vandaag in ieder geval aan, alle hindernissen moeten springen? Er staan hem hier in Lyon nog genoeg hoge hindernissen te wachten”, aldus de ruiter. De ruiter vertelt verder dat hij in de openingswedstrijd aanvallend wil starten. “Verdi beschikt zoals we weten over voldoende vermogen. Probleem was tot een half jaar geleden dat we in de barrages nooit voluit konden rijden. Sinds zes maanden is de controle honderd procent en nu kan ik ook in de barrages voluit gaan. De wedstrijd morgen is direct op tijd en ik ben vast van plan, mede omdat de vorm er is, om me er vooraan bij te rijden.”

Ludger Beerbaum eindigde op plaats twee met Chaman (v. Baloubet du Rouet). De derde plaats was voor de Amerikaanse Ashlee Clarke en Agrostar (v. Argentinus).

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: Horses / KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.