Ga naar hoofdinhoud

Tommie Visser claimt schadevergoeding van ruim € 2 miljoen

Dressuurruiter Tommie Visser zal in een procedure tegen Margriet van Beelen om nakoming van de overeenkomst vragen. Dit betekent dat Vingino weer terug moet naar Visser en dat hun sportcarrière kan worden voortgezet. Mocht Van Beelen de mondelinge overeenkomst, die regelt dat Tommie Vingino kan rijden, niet nakomen, dan eist mr Schelstraete namens Tommie Visser een schadevergoeding van 2.380.000 euro. “Een vervangend paard, van hetzelfde niveau als Vingino, kost nu eenmaal zoveel geld”, aldus mr Schelstraete.

Vorige week werd Vingino in beslag genomen door de politie nadat er een vechtpartij om het paard was ontstaan op het manegeterrein van Visser in Vijfhuizen. Mede-eigenaresse Margriet van Beelen zou volgens Tommie Visser de ‘knokploeg’ gestuurd hebben en er werd geweld gebruikt. Het verhaal van mede-eigenaresse Van Beelen luidt echter compleet anders. Zij zegt dat ze het paard wilde ophalen en werd beschoten. In het kader van het onderzoek trof de politie een dag later twee hennepplantages aan op het stallenterrein. Afgelopen maandag wilde het Openbaar Ministerie het paard vrijgeven aan Van Beelen. Visser liet net op tijd opnieuw beslag leggen op Vingino. Het Grand Prix-paard bevindt zich nog steeds onder de hoede van de politie.

Lees vandaag meer over het handgemeen om Vingino in De Paardenkrant.

 

3 reacties op “Tommie Visser claimt schadevergoeding van ruim € 2 miljoen

  • MJ Kochx

    Mr Schelstraete heeft wel erg veel $-tekens in de ogen … is ook goed voor zijn tarief denk ik zo. Paard was wel opgenomen in het A-kader, maar dat houdt nog niet automatisch in dat hij miljoenen waard is

  • Lotje Moerdijk

    Een vervangend paard lijkt mij geen logische eis. Ik denk dat het paard geschat moet worden en dat Tommie dan de helft kan overkopen. (moet toch kunnen met de opbrengst van een hennepplantage?) Of als het paard verkochte wordt, Tommie de helft krijgt en daar een ander paard van moet kopen. Tommie heeft hoe je het ook went of keert toch maar een half paard natuurlijk.
    Als er niks op papier staat, lijkt het mij een lastige zaak. Mondeling kan zoveel beweerd worden.
    In ieder geval een hele mooie zaak voor Schelstraete… Eindelijk een zaak die op tv komt en elke dag in het nieuws…

  • Ko

    Lotje haha een hele mooie relativerende reactie, hulde !

    Succes in de paardensport lijkt gewoon te koop en synoniem met bedenkelijke zakelijke activiteiten.
    Het kan allemaal en iedereen vindt het prima.
    Libor, stenenstapelende fraudeurs, plantjeskwekers, pillenboeren, en wapens…iets vergeten ?
    En ‘handige publiciteits minnende advocaten’ zeggen dat het allemaal goed is zo.

    Gun de sportman Tommie (elke sportman of vrouw) overigens echt alle successen hoor, begrijp me goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.