Zowel Johan Knaap als Emiel Nijhoff menen dat ze probleemloos weer aan het werk kunnen bij het KWPN. De kantonrechter wilde van beide heren weten hoe ze dat voor zich zien: “Ik heb niet het idee dat het bestuur van het KWPN op korte termijn verandert en deze club mensen die hier vandaag tegenover u staat, wil van u af. Dat lijkt me een terugkeer toch iets in de weg te staan.” Zowel Knaap als Nijhoff meenden dat er over wel een stevig gesproken moest worden, maar dat ontslag niet noodzakelijk is.
Geen wettelijk kader
Sterker nog, de advocaat van Knaap betoogde dat het wettelijk kader helemaal geen ruimte biedt voor ontslag. Met andere woorden: het bestuur heeft geen grond gehad om Knaap te ontslaan.
‘Personeel heeft geen problemen met mij’
Knaap stelt dat terugkeer best mogelijk is, omdat hij niet zo veel met het bestuur te maken heeft, maar vooral met het personeel van het KWPN. En die hebben geen problemen met hem, aldus Knaaps raadsman. Knaap zegt vanmorgen de nodige steunbetuigingen in ontvangst te hebben genomen, ook van personeelsleden. Namen werden daarbij niet genoemd.
Geslachtofferd
Knaap vindt dat hij geslachtofferd is nadat hij in december 2017 een melding had gemaakt van integriteitsissues bij zijn mededirecteur Emiel Nijhoff en ziet zichzelf als een soort klokkenluider.
Ten Have-Mellema niet eens met ontslag Knaap
Bij de zitting wordt ook duidelijk dat niet het gehele bestuur het eens was over het starten van een ontbindingsprocedure met Knaap. Annechien ten Have-Mellema (zelf ook aanwezig) was tegen, de andere bestuursleden (waarvan voorzitter Andries van Dalen, penningmeester Berlinde Middelbrink en bestuurslid René van Klooster aanwezig waren en Egbert Schep afwezig) waren voor het ontslag van Knaap.
Unaniem over Nijhoff
Over het ontslag van Emiel Nijhoff was het bestuur wel unaniem. Mr. De Jong die namens het algemeen bestuur van het KWPN optreedt, brengt in de pleitnota naast de ontstane verstoorde arbeidsrelatie een aantal andere gronden voor ontslag aan. Die worden door de raadsvrouw van Nijhoff van tafel geveegd: die zijn onvoldoende aan Nijhoff kenbaar gemaakt en dus heeft hij niet de kans gehad om er aan te werken.
Over twee weken uitspraak
Mocht het KWPN-bestuur bij het standpunt blijven dat beide heren moeten gaan, eisen de ex-directeuren beiden fikse oprotpremies. De bedragen die door de heren worden voorgesteld (naast transitievergoeding, billijke vergoeding ook schadevergoeding voor reputatieschade) staan ver af van wat het KWPN voor ogen heeft.
Tenzij het KWPN-bestuur en de beide directeuren er tussentijds uitkomen, volgen de beschikkingen van de kantonrechter over twee weken.
Lees meer in De Paardenkrant van deze week.
Bron: Paardekrant-Horses.nl
In het normale (bedrijfs) leven krijgen medewerkers, en of hoger personeel, moeilijk een vaste aanstelling, zonder zich bewezen te hebben, en of enkele jaren gewerkt moeten hebben. Bij de KWPN blijkbaar niet. Dit zijn al de zoveelste directeuren/ hoge pieten, die met een flinke zak geld gedwongen afscheid nemen. Misschien moet daar eens naar gekeken worden. Misschien wel leuk om uit te rekenen hoeveel ze aan ‘extra salarissen’ tot nu toe hebben meegegeven. Maar dan verhogen ze gewoon de tarieven voor de leden…
Dit wordt niet meer uit mijn beurs betaald. Ik heb mijn merries met Zangersheide hengsten gedekt, en zeg nu mijn lidmaatschap op…Ajuu
Peter, dat noem ik een combinatie van gezond verstand en visie!! Geen zin om Knaap op te volgen?
Misschien is de goedkoopste oplossing om de directie weer aan het werk te zetten en het bestuur te vervangen….