De Deense krant Nordjyske heeft maandag een artikel gepubliceerd over de Donkey Boy-kwestie. Dat artikel is inmiddels weer verwijderd omdat de getuige die haar versie van het ongeluk liet optekenen in de krant haar verklaring heeft teruggetrokken.
De krant meldde onder andere dat in een veterinair rapport van Højgaard Heste Hospital staat dat de tienjarige hengst niet meer geschikt is voor de sport. Dat is het voornaamste nieuwtje in het artikel. Verder gaat de krant namelijk vooral dieper in op de toedracht van het ongeluk, zoals te verwachten was na de persberichten van Helgstrand Dressage over die toedracht en de uitspraken van Kristin Andresen op de Zweedse website Ridsport.
Andresen met twee versies
De krant meldde bovendien dat Andresen niet alleen een juridisch geschil heeft met Academy Bartels (over de uitgebleven betaling van 2.500.000 euro voor Donkey Boy), maar ook met Helgstrand over de toedracht van het ongeluk. Dat wordt door Helgstrand in alle toonaarden ontkend.
Ander verhaal
Op de website van het Noorse financiële dagblad Børsen wordt Andresen weer anders geciteerd. Die website meldt dat Andresen uitsluitend juridische stappen neemt tegen Academy Bartels.
De redactie van Horses.nl heeft bij Andresen nagevraagd of ze nu wel of geen juridische stappen tegen Helgstrand onderneemt. De Noorse antwoordt als volgt: “We ondernemen juridische stappen tegen Academy Bartels.”
Voormalig groom trekt verklaring in
In Nordjyske deed een voormalig Helgstrand-groom die alleen met voornaam wordt genoemd in het artikel (Karoline) de andere versie van het ongeluk uit de doeken. Karoline, die ten tijde van het ongeluk niet meer werkte voor Helgstrand maar haar paard daar nog wel op stal had staan, beweerde dat het ongeluk op stal gebeurde en niet in de paddock.
Deze verklaring is inmiddels weer ingetrokken door de getuige.
Helgstrand: Onze versie is de enige ware versie
Helgstrand zelf en COO Per Jensen melden aan Horses.nl dat zij er 100% voor in staan dat de versie die zij uit de doeken hebben gedaan in een op 25 oktober gepubliceerd persbericht de ware versie is en dat er tig getuigen zijn die dat kunnen bevestigen.
Lees ook:
Bron: Nordjyske/Horses.nl
Dat mw. Andresen tijd en geld heeft, weet iedereen zo langzamerhand wel. Ze procedeert wat af. Benieuwd of ze nu ook weer als ‘particulier’ wordt gezien. Hier won ze de strijd in Nederland mee.
Wat zijn er toch een hoop gemene mensen in de paarden wereld die om verschrikkelijk veel geld over de ruggen van anderen, tot het uiterste gaan , Nog enkele jaren en er zal door dieren belangen organisaties , voor worden gezorgd dat er nooit meer op een paard gereden mag worden . Dan valt dit hoofdstuk onder dieren mishandeling, zowel dressuur als springen dan wel recreatief .of tuigpaarden Paard rijden is n.l niet natuurlijk Een paard wordt gedwongen tot iets , wat niet natuurlijk is , en dat al eeuwen lang Dan heeft niemand nog belangstelling voor een paard , en is het afgelopen met de paardensport, en de handel.
Ik heb destijds tijdens de derde bezichtiging van Handsome O gezien.
Ik weet ook nog dat ik toen tegen mijn buurman op de tribune zei: het lijkt wel of dat hij een hanetred heeft. De buurman beaamde dit.
Uit wat ik uit publicaties opmaak is dat de koper van Donkey Boy vanaf het moment van tekenen verantwoordelijk was voor het paard. Mevr Andresen heeft dus recht op de koopsom. Koper kan de houder aansprakelijk stellen voor bv nalatigheid tav de opgelopen blessure na het tekenen van het koopcontract.
Mevr Andresen procedeerd dus niet om het procederen, maar omdat ze wederom volledig in haar recht staat.
Kopers doen er dus verstandig aan dezelfde voorwaarden te bedingen als de Japanse kopers hebben gedaan, nl dat de verkoper verantwoordelijk blijft tot en met het moment van levering.
Nou Johan, ik heb nieuws voor je.
Het heeft niets met de paardenhandel van doen; er zijn nu eenmaal veel mensen die om zelfs maar een paar centen over lijken gaan. Eigen gewin!
Dat de paarden niet graag met mensen om willen gaan weet je zeker? Je hebt het vast aan een paar duizend paarden gevraagd en deze paarden vertelden jou dat ze er een hekel aan hebben?
Of kun je het je niet voorstellen dat de paarden graag interactie hebben met de mens?
Als je wat van paarden weet, weet je natuurlijk ook dat wanneer een paard er echt geen zin in heeft hij ook absoluut niet meewerkt. En dat kan elke blinde nog wel zien.
Ik beweer hier niet dat alles koek en ei is in de paardenwereld.
Er wordt nu, in mijn ogen, overbodig wetenschappelijk onderzoek gedaan door hippische organisaties naar hoe het welzijn bij de eigenaren thuis en vooral en plein publique, op het wedstrijdterrein, moet worden gewaarborgd.
De nu en al jaren van kracht zijnde reglementen waarborgen het paardenwelzijn perfect.
Het grote probleem is dat handhaving van alle welzijns regels op dit moment niet met afstand boven aan de prioriteiten lijst staat bij hen die dit welzijn vooral in de praktijk moeten waarborgen.
Als je dit bedoeld heb je volkomen gelijk!
Maar als je gewoon tegen alles bent wat met paardrijden van doen heeft enkel en alleen omdat jij je niet voor kunt stellen dat de paarden het ook erg naar de zin kunnen hebben in hun relatie met de mens blijft het een hersenspinsel wars van alle realiteit.
Wat zullen we dan doen met onze paarden? Nog enkele ‘Oostvaardersplassen’ erbij creëren?
Dat ze dan heel natuurlijk voor zichzelf kunnen zorgen. Echt kunnen doen wat ze zelf willen? En bij slecht weer geen beschutting kunnen vinden. Zullen ze dat echt niet erg vinden omdat jij dat onnatuurlijk vindt Johan?
En ze vervolgens bij gebrek aan voldoende eten in de winter ook gewoon de hongerdood laten sterven?
Zouden ze daar echt blij van worden Johan?
Hallo Sjak ,er zijn net als bij de koeien veel te veel in de wereld ,Ik ben geen blinde, maar als een paard eerst zadelmak gemaakt moet worden dan is dat toch iets onnatuurlijks. Ik zou zeggen ga er maar op zitten op een drie jarige zonder zadelmakheid ,ik voorspel dat hij jou er af gooit .Heb je dit wel eens zelf uitgeprobeerd Een paard kun je als huisdier houden net als een hond puur uit liefhebberij. je krijgt dan ook een gelijkwaardiger band en absoluut niet meer Feitelijk kun je ze het zelfde onderkomen bieden die er nou zijn ,en goed voeren en uitsluitend mee aan een touwtje rondlopen, een wandeling maken , jij weet net zo goed als ik er is totaal geen intuitie is te bereiken ,en natuurlijk valt er met een paard niet te praten ,wat een Onzin .Met een paard kun je een band scheppen die gelijk is als de band met een hond of een kat !! Het gezegde hij luisterd slecht er is geen eenheid, er is geen klik, komt voort uit ; IK WIL NIET .En als ruiter ik kan niet . Dan wordt er nog gezegd hij heeft een moeilijk karakter je hebt ook de verkeerde hengsten keuze gemaakt Oostvaarderplassen komt helemaal niet ter sprake en verder onderdak is geen probleem .Ik ben zelf paarden fokker ik weet waar ik over praat , en ik voorspel je een slecht vooruitzicht in de gehele Paardensport dwangmatigheid bij dieren lost niets op !!! Laat ze met rust . De gehele handel incl de paardenmarken Zuidlaren en Hedel Elst Roden Utrecht , de leegloop zeggen toch genoeg.Dieren welzijn in positieve zin is het welbevinden zonder ruiters.
Een kind moet je ook leren fietsen en zal die ook gegarandeerd vallen. Dat is toch geen argument om dan maar nooit meer te fietsen? Bovendien hoeft een paard niet te bokken of überhaupt verzet te geven, mits de voorbereiding adequaat is en door een gekwalificeerd persoon gebeurt
Nou als ik dat allemaal lees heeft Bartels wel een probleem , zeker als de rechter in hun nadeel beslist wat zomaar zou kunnen.
Ik vraag mij af met wel doel Johan paarden fokt… niet voor de sport neem ik aan!
Gretha dat klopt precies ik heb twee fokmerries waar ik mee fok ,praktisch iedere 5 jaar een veulen fokken ,verkopen doen wij niet , puur uit liefhebberij komen dagelijks aan de hand en lopen jaar in jaar uit vrij in het land , op onze paarden heeft nog nooit niemand gezeten , gaan ook nooit naar keuringen en blijven altijd VB geregistreerd, en gechipt, dit is ja verplicht in Nederland en de hele buurt geniet er van. ‘S nachts gaan ze op stal en krijgen brokken en hooi , zijn ze heel oud en versleten dan worden ze uit hun lijden verlost en krijgen een spuitje van de vee arts . Wij hebben schijnbaar een ander idee over liefde voor paarden dan menuging anders, blijkt wel uit de vele reacties. Wij zijn niet beroepsmatig bezig ,hoeven er niet van te leven ,en dat is een groot verschil .