Er is veel te doen over het nieuwe format op de Olympische Spelen, waarbij equipes uit drie combinaties bestonden en er geen streepresultaat was. Ook Meredith Michaels-Beerbaum laat zich uit over het nieuwe format: "Stel je voor dat je een hindernis tegenkomt (of in dit geval meerdere), die gewoon te groot is om te nemen, maar je toch voor je land wilt presteren? Hoe kan je kiezen tussen je land en je paard? Die keuze is niet te maken."
“Het is oneerlijk. We hebben in de afgelopen jaren Olympische Spelen met het oude format meegemaakt en die waren zeker niet minder spannend. Breng het streepresultaat terug, dat zijn we aan onze dieren verplicht”, besluit de Duitse topamazone.
Lees ook:
Bron: FB
Compleet oneens met ze.
Ik vind deze formule een groot succes. Nu heb je tenminste niet te maken met ruiters die niet of voor spek en bonen rijden omdat hun resultaat niets meer doet aan de uitslag die dan al bekend is.
Zoals met Frankrijk, dat was spanning tot het laatst.
Zelfs al heb je 2 rondjes nul als land zijnde, die derde moet het ook goed doen anders zak je in één klap weg.
Maar ja, de paardensport in het algemeen bestaat uit ouderen die maar moeilijk met verandering kunnen omgaan.
“vroegah was alles beter.”
Wat een onzin , om naar te kijken was dit veel spannender dan in het verleden als er een Ruiter binnen kwam die niet meetelde , denk maar aan Bert Romp , vooral met dit format door gaan
Kan het alleen maar met haar eens zijn. Nu had je een paar combinaties die doorgingen vanwege het teamresultaat. Die hadden anders afgegroet, wat dan eerlijker was tegenover hun paard.
@Sjouke
Kijk het verleden er maar op na, het is zeldzaam dat een ruiter de cap afzet in een landenwedstrijd.
En als het al gebeurt dan is het vaak de 4e ruiter en niet de eerste, tweede of derde.
Marcel en Willem, klopt als een bus, het is spannender. Echter snap ik het punt van Meredith wel. Een goede ruiter staakt zijn rondje als het niet goed gaat. Dan is het jammer voor jezelf maar kies je voor het welzijn van je paard. In deze formule voel je toch een druk om door te gaan: Opgeven betekent het einde van het team. Doorgaan en eindigen met veel strafpunten kàn einde wedstrijd zijn, maar stel dat de anderen het ook verpesten? Het zal niet de eerste keer zijn dat grote wedstrijden verrassende uitkomsten hebben.
Citaat Nick Skelton, “Het nieuwe format was een ramp”. Opvallend dat juist de topruiters en amazones dat zeggen.
Ik heb echt wel genoten van deze format, de intentie was om meerdere landen te laten deelnemen en de sport aantrekkelijker te maken voor Leken, dit is vast geslaagd , ik ben geen leek en heb tot de laatste seconde spanning gevoeld en beleefd. Veel moeit heb ik met alle mindere voorvallen ” voor het land” te plaatsen. Je hebt respect voor je paard of niet , als je in de positie komt van Shane , geef je op . Geen enkel land gaat zeggen ” man, je hebt ons in de steek gelaten. En op dat moment gun je de start aan je teamgenoot. Teamsport toch ?
Ik zie graag deze format terug en als je niet alle drie in form bent dan win je niet, klaar. Gedaan met rekenen en tellen , gewoon topsport
@Sollenburg Nick is dan ook een oude man die moeite heeft met veranderingen.